O treime din acest imprumut va fi folosit in cadrul Facilitatii de Finantare pentru Energie Sustenabila a IMM-urilor din Romania (RoSEFF) si va fi alocata in mod special proiectelor de eficienta energetica.

BERD este actionar al Bancii Transilvania, cu un procent de 14,6%.

“Intreprinderile mici si mijlocii sunt esentiale pentru dezvoltarea durabila a economiei reale romanesti. Proiectele BERD cu Banca Transilvania vor furniza fonduri suplimentare sectorului IMM-urilor, sprijinind dezvoltarea, cand accesul la finantare ramane limitat. Finantarea BERD va permite, de asemenea, intreprinderilor locale sa implementeze proiecte care vor reduce consumul de energie, vor consolida competitivitatea si eficienta operationala”, a declarat Nick Tesseyman, director executiv BERD pentru Institutii Financiare.

Citeste si:

Cooperarea tehnica pentru imprumuturile de eficienta energetica este asigurata prin finantari nerambursabile oferite de Uniunea Europeana.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat aproape 6 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei, mobilizand investitii suplimentare in valoare de peste 11 miliarde euro.