Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda o finantare de 30 de milioane euro Bancii Transilvania, imprumut destinat pentru creditarea intreprinderilor mici si mijlocii pe plan local.
O treime din acest imprumut va fi folosit in cadrul Facilitatii de Finantare pentru Energie Sustenabila a IMM-urilor din Romania (RoSEFF) si va fi alocata in mod special proiectelor de eficienta energetica.

BERD este actionar al Bancii Transilvania, cu un procent de 14,6%.

“Intreprinderile mici si mijlocii sunt esentiale pentru dezvoltarea durabila a economiei reale romanesti. Proiectele BERD cu Banca Transilvania vor furniza fonduri suplimentare sectorului IMM-urilor, sprijinind dezvoltarea, cand accesul la finantare ramane limitat. Finantarea BERD va permite, de asemenea, intreprinderilor locale sa implementeze proiecte care vor reduce consumul de energie, vor consolida competitivitatea si eficienta operationala”, a declarat Nick Tesseyman, director executiv BERD pentru Institutii Financiare.

Cooperarea tehnica pentru imprumuturile de eficienta energetica este asigurata prin finantari nerambursabile oferite de Uniunea Europeana.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat aproape 6 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei, mobilizand investitii suplimentare in valoare de peste 11 miliarde euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri