De la un fost ministru de Finante la cel actual: Renuntati la taierea banilor pentru investitii

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu i-a solicitat, in plen, vicepremierului Florin Georgescu sa renunte la taierea banilor pentru investitii la a doua rectificare bugetara, sa depuna bugetul pe 2013 si a facut un apel la deputatii USL sa voteze motiunea pe buget initiata de PDL.

Ialomitianu, fost ministru de Finante in Guvernul Boc, a aratat ca motiunea este un demers constitutional si sanctioneaza "derapajele" guvernarii Ponta, adaugand ca Ponta are o singura solutie si anume sa ceara scuze romanilor pentru "incompetenta".

El a spus ca mai multi oameni l-au rugat sa-i puna lui Victor Ponta mai multe intrebari si anume de ce a "taiat banii din investitii", de ce a "majorat tarifele la energie", de ce a "declansat circul politic care a dus la devalorizarea leului".

"Domnule vicepremier, faceti parte dintr-un Guvern care a taiat banii din mediul privat", i-a spus Ialomitianu ministrului de Finante Florin Georgescu.

Deputatul PDL a aratat ca a facut un calcul si a reiesit ca Ponta are un excedent la buget de 1,5 miliarde de lei. "Domnule Ponta, ce ati facut cu acest excedent, sper ca nu l-ati folosit la mitingul de la Arena Nationala", a mai spus Ialomitianu.

El a spus ca nu poate fi invocata greaua mostenire.

"Va cerem, domnule vicepremier, sa renuntati la taierea banilor pentru investitii de la a doua rectificare, va cerem sa depuneti bugetul pe 2012 inainte de alegeri. (...). Fac apel la grupul USL sa voteze aceasta motiune pentru a nu continua dezamagirea romanilor si distrugerea credibilitatii Romaniei pe pietele externe", a mai spus Ialomitianu.

Plenul Camerei Deputatilor dezbate motiunea simpla initiata de 59 de parlamentari PDL si intitulata "Guvernul USL- frana de motor a bugetului", la sedinta fiind prezent vicepremierul si ministrul de Finante Florin Georgescu. In textul motiunii PDL cere depunerea bugetului pe 2013 in Parlament pana la 1 noiembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri