BCR se va concentra in trimestrul al patrulea pe reducerea creditelor garantate neperformante acordate persoanelor fizice, strategie care va continua si anul viitor, a declarat marti Gernot Mittendorfer, membru in board-ul Erste Group, la prezentarea rezultatelor trimestriale ale grupului.
"In prezent, BCR vinde in medie la licitatie 100 de apartamente sau alte proprietati imobiliare pe luna si intentioneaza sa se concentreze pe aceasta operatiune si sa o accelereze anul viitor, pentru ca aceste vanzari sa creasca si sa ajunga la un nivel constant", a spus Mittendorfer, citat de Mediafax.

El a aratat ca BCR a vandut in trimestrul al treilea credite neperformante negarantate de 8 milioane de euro, nivel foarte scazut, intrucat nu au reprezentat obiectivul bancii.

"BCR a luat masuri in cazul creditelor neperformante negarantate ale persoanelor fizice in a doua parte a anului 2012 si in primul trimestru al acestui an, astfel ca acestea nu mai reprezinta o problema care sa necesite masuri deosebite", a explicat oficialul Erste, responsabil printre altele cu domeniul imobiliar, investment banking si corporate banking.

Pe segmentul firmelor mici si mijlocii, Mittendorfer a aratat ca BCR urmeaza sa vanda in urmatoarele saptamani un portofoliu de credite cu o rata ridicata de neperformanta, urmand sa obtina un mic profit.

Un an dificil pentru BCR


BCR a constituit in primele noua luni provizioane record de 2,63 miliarde lei, cu un miliard de lei peste cele din perioada similara din 2011, ceea ce a mentinut banca pe pierdere, cu 762 milioane lei la finele lui septembrie, in ciuda unui profit operational in linie cu rezultatul de anul trecut.

Provizioanele au fost cu jumatate de miliard de lei peste totalul provizioanelor constituite pe intreg anul trecut.

In primele noua luni, BCR a generat un rezultat operational de 1.82 miliarde lei (411,6 milioane euro), in usor declin comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent (-3,5%), de la 1.88 miliarde lei (449.1 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie 2011.

Volumul agregat al creditelor acordare clientilor (inainte de provizioane, IFRS) a crescut cu 3,1% fata de inceputul anului, pana la valoarea de 55,04 miliarde lei (12,12 miliarde euro) de la 53,37 miliarde lei (12,34 miliarde euro) la finele anului 2011, in special datorita creditarii retail.

BCR si-a mentinut pozitia de lider de piata pe segmentul de creditare cu o cota de piata de peste 21% la finele lunii septembrie 2012, si si-a consolidat pozitia de lider in creditarea imobiliara retail in euro cu o cota de piata de aproape 30% (+1,1 pp de la inceputul anului).

Banca ramane numarul 1 pe piata depozitelor primare (19,2 % cota de piata) atat in lei cat si in valuta. Sumele datorate clientilor s-au mentinut relativ stabile la 39,10 miliarde lei (8,61 miliarde euro) la finele lunii septembrie 2012 (-1,4% fata de finele anului 2011).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri