1 Noiembrie 2012

Piata asigurarilor ramane cu potentialul, dar scade in elan: avans de 1,5% la 8 luni



Volumul total al primelor brute subscrise de piata de asigurari s-a ridicat la peste 5,5 miliarde de lei, in primele opt luni ale acestui an, inregistrand o crestere cu 1,54% fata de aceeasi perioada a anului 2011, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Liniile de asigurari generale au totalizat mai mult de 4,4 miliarde lei, valoare ce a reprezentat 79,53% din totalul subscrierilor pietei. Comparativ cu intervalul ianuarie-august 2011, subscrierile pentru asigurari generale au inregistrat o crestere cu 2,18%.

Subscrierile pentru asigurarile de raspundere civila pentru vehicule (RCA+ CMR), asigurarile de mijloace de transport terestru (Casco), asigurarile de incendiu si cele pentru asigurarile de raspundere civila generala au detinut, cumulat, peste 87% din totalul primelor brute subscrise pentru asigurari generale.

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile din primele opt luni ale anului au depasit 1,1 miliarde lei, nivel in scadere cu 0,89% fata de acelasi interval din 2011.

In ceea ce priveste despagubirile platite in aceasta perioada, centralizarea datelor arata un volum total de peste 3 miliarde de lei, in crestere cu 3,33% fata de intervalul ianuarie-august din 2011.



Citeste si