Rezervele valutare ale BNR sunt in scadere

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei au scazut in octombrie la 31,77 miliarde euro, de la 32,42 miliarde euro la 30 septembrie, a anuntat joi banca centrala.

Intrarile din octombrie au insumat 2,27 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, potrivit Mediafax.

Iesirile au fost de 2,92 miliarde euro, reprezentand printre altele modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit si plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,407 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 octombrie au fost de 36,177 miliarde euro, fata de 37,011 miliarde euro la 30 septembrie.

Platile scadente in luna noiembrie in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta insumeaza 1,725 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri