Compania de asigurari CertAsig a achitat in luna aprilie a acestui an o despagubire de 2.95 milioane euro, in baza unei polite de asigurare de bunuri si avarii accidentale, pentru o dauna totala la doua macarale / poduri mobile, cu rulare pe cale ferata, in urma unui eveniment care a avut loc in portul Constanta, in timpul unei furtuni severe.
"In luna aprilie, CertAsig a achitat o dauna in valoare de 2,95 milioane de euro care, din cate stim, este una dintre cele mai mari daune platite in Romania in anul curent", spune James Grindley (foto), director general si presedinte al consiliului de administratie CertAsig. El a adaugat ca cele doua poduri mobile aveau o greutate de 800 tone pe echipament.

Compania de asigurari CertAsig a inregistrat la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2012 o crestere de 42% a volumului de prime subscrise, ajungand la 6,79 milioane de euro, fata de 4,81 milioane euro in aceeasi perioada din 2011.

"Desi piata asigurarilor in Romania traverseaza in continuare o perioada dificila, CertAsig a reusit sa-si consolideze afacerile si sa continue trendul ascendent din ultimii 3 ani. Volumul de prime brute subscrise de CertAsig a fost de 4.8 milioane euro in anul 2010 si de 6.9 milioane euro in 2011. Aceasta performanta mult peste media pietei se datoreaza in principal colaborarii foarte bune cu brokerii parteneri, dezvoltarii unor segmente-cheie cum ar fi asigurarile Maritime sau asigurarile de Garantii, precum si atentiei acordate produselor de nisa", se arata in comunicatul companiei.

CertAsig are un portofoliu compus din produse de asigurari generale, care cuprinde asigurari de raspundere civila generala si profesionala, asigurari de garantii contractuale, asigurari de cladiri si bunuri, asigurari specifice domeniilor ingineresti.

Aproape 40% din portofoliul CertAsig provine din asigurari Maritime, segment in care CertAsig a inregistrat in al treilea trimestru 2012 un volum al primelor subscrise de 3,03 milioane de euro, fata de 3,39 milioane in intreg anul 2011 si 1,89 milioane euro in anul 2010.

Asigurarile de Garantii sunt un alt segment in care CertAsig a avut cresteri importante, primele subscrise in al treilea trimestru 2012 fiind de 1.82 milioane de euro, fata de 1.17 milioane euro in intreg anul 2011 si 0.22 milioane euro in anul 2010.

"Portofoliul CertAsig este sustinut de tratate de reasigurare incheiate cu reasiguratori de top, printre care Lloyd’s Syndicates, SCOR, Munich Re si Hannover Re", spune James Grindley, in comunicatul de presa al companiei.

Potrivit companiei, CertAsig a asigurat unele dintre cele mai mari evenimente desfasurate in acest in Romania, printre aceastea numarandu-se spectacolele Cirque du Soleil si Sensation sau lansarea a peste 12.000 de lampioane aprinse la deschiderea Palas Mall din Iasi, eveniment omologat de Guinness Book of Records. CertAsig a asigurat si spectacolul de deschidere a finalei Europa League la Bucuresti, care a fost evenimentul public cu cea mai mare suma asigurata din Romania (6.2 milioane de euro).

Planuri de viitor: extindere in Turcia si Bulgaria


Aproximativ 90% din subscrierile realizate pe segmentul asigurarilor Maritime provin din Turcia, asa ca in luna mai a acestui an, CertAsig a deschis o reprezentanta in aceasta tara. De asemenea CertAsig urmareste extinderea activitatii pe piata asigurarilor din Bulgaria, oportunitate generata in mare parte de similitudinile existente cu piata romaneasca.

"Am demarat deja cateva activitati de cunoastere a jucatorilor locali (autoritati, brokeri, clienti etc), bucurandu-ne de sprijinul Ambasadei Marii Britanii din Sofia, precum si al Ambasadei Republicii Bulgaria din Bucuresti", a declarat James Grindley.

CertAsig este o companie de asigurare romaneasca avand ca actionar majoritar pe Royalton Capital Investors II, un fond european de investitii specializat in achizitionarea si dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii din cadrul statelor UE, din Europa Centrala si de Est.

Directorii executivi ai CertAsig sunt de asemeni actionari in companie. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (EBRD) si Fondul European de Investitii (EIF).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri