CertAsig, companie de talie mica specializata pe asigurari corporate, cu activitati in Romania, Turcia si Bulgaria, a subscris in primele trei luni prime brute de 3,5 milioane euro, in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut,din care circa 2 milioane euro reprezinta afacerile locale.

In primul trimestru al anului trecut, asiguratorul a raportat prime brute subscrise de 2,5 milioane euro, scrie Mediafax.

Piata din Romania a generat peste 60% din afacerile companiei in perioada ianuarie-martie, urmata de cea din Turcia, cu 35% din totalul primelor brute subscrise, in timp ce afacerile din Bulgaria se afla inca la inceput, in faza de penetrare a pietei, generand un procent mai mic in totalul volumului.

Circa 60% din primele brute subscrise de companie au fost generate de asigurarile de garantii, de cargo si bunuri in tranzit, asigurarile de bunuri si cele adresate domeniilor ingineresti, precum si raspunderi generale.
"Pe masura ce economia se revigoreaza, rezultatele noastre reflecta cresterea economica in Romania, precum si in Turcia si Bulgaria. In primul trimestru am asigurat diverse proiecte de anvergura in constructii si infrastructura, cum ar fi autostrazi (de exemplu Sebes-Turda), proiecte de reabilitare CET, parcuri foto-voltaice si eoliene cu capacitati instalate de peste 80kw. Pentru aceste proiecte am oferit asigurari de cladiri, precum si raspunderi generale si garantii contractuale", a declarat intr-un comunicat James Grindley, CEO CertAsig.

Compania este al doilea jucator ca marime in Romania pe segmentul asigurarilor de garantii, potrivit propriilor estimari, nisa care include riscurile contractuale dintre companii furnizoare si companii sau institutii beneficiare.
"Garantiile contractuale, precum cele de participare la licitatii, de buna executie, de mentenanta, pentru retineri si de buna conduita, dar si raspunderile generale sunt arii in care am construit pas cu pas, de-a lungul anilor, o baza solida de cunostinte si competente, aplicate in domenii de activitate diverse, cu riscuri si modele de business specifice. Pentru aceste companii si proiectele lor, asigurarile nu reprezinta doar o obligatie legala, ci si un factor extrem de important in stabilitatea afacerii, in managementul riscurilor si in planurile de management de criza. Multi din clientii nostri activeaza in constructii, in transporturi, logistica, din ce in ce mai multi in IT", a mai spus Grindley.

Citeste si:
Asiguratorii romani, tot mai activi in alte state din UE. Avans de 12%
Asiguratorii din Romania, tot...

Asiguratorul a achitat in primele trei luni daune de 1,4 milioane de euro, cea mai mare avand o valoare de 800.000 euro pentru o garantie de buna executie a unei lucrari de reconditionare la o fabrica localizata in Transilvania, urmata de o despagubire de 400.000 euro pentru o polita de asigurare maritima a unei nave scufundate.

CertAsig este controlata de Royalton Capital Investors II, un fond privat de investitii cu sediul in Luxemburg, prezent in Romania, Polonia, Slovacia, Turcia si Cehia. Principalii investitori ai fondului sunt Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si Fondul European de Investitii. Anul trecut, compania a subscris prime brute totale de 13 milioane euro, in crestere cu 8% fata de anul precedent, sub planul bugetat, de 15 milioane euro.

Asiguratorul are o echipa de 70 de angajati si puncte de lucru in Bucuresti, Constanta, Timisoara si Cluj, reprezentante regionale in Suceava, Ploiesti, Brasov si Ramnicu Valcea, un birou de legatura in Istanbul (Turcia) si o sucursala in Sofia (Bulgaria), insa circa 90% din volumul de vanzari este realizat prin intermediul brokerilor.

Citeste si:
Campanie de informare pentru asigurari obligatorii. Care e miza PAID
PAID vrea sa isi creasca...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Pranz cu britanicul pentru care Romania a fost intalnirea cu destinul