Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, a declarat ca desi se doreste revenirea cat mai grabnica a TVA la valoarea de dinainte de marire, nu crede ca acest lucru este posibil in 2013.
Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, a declarat ca mediul de afaceri autohton si cel strain au nevoie de "o viziune despre stabilitate macar pe termen mediu" si garantii de stabilitate in domeniul impozitelor si in domeniul fiscal, ca si in cel al legislatiei muncii, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, "cel mai plauzibil scenariu este ca aceasta formula de guvernare isi va continua mandatul", Voicu aratand ca aceasta are vointa politica de a acorda garantia de stabilitate pentru mediul economic, "pe termen mediu, cel putin pentru un mandat".

"Putem sa o spunem inca o data: cota unica ramane nemodificata. Este, cred, un lucru extrem de important. Putem sa va spunem inca o data ca in domeniul legislatiei muncii nu avem in vedere modificari majore, cred ca este un lucru pe care doriti sa il auziti. In legatura cu Taxa pe Valoarea Adaugata, este o valoare mare, este cred a treia sau a patra valoare a TVA din Uniunea Europeana. Ne dorim revenirea cat mai grabnica la TVA la valoarea de dinainte de marire. Nu credem ca acest lucru este posibil cel putin in anul 2013, ramane in continuare un plan ambitios pentru mandatul care urmeaza sa inceapa dupa data de 9 decembrie", a spus Voicu.

El a adaugat ca vrea sa transmita astfel "un mesaj pentru viitor" mediului de afaceri, care are nevoie de "siguranta ca nu mai apare peste noapte un impozit forfetar, siguranta ca nu dorim in niciun caz sa ingradim, sa alteram directia de dezvoltare economica prin masuri politice care nu vin in urma unei largi consultari cu principalii beneficiari, care nu ne dorim, in niciun caz, sa devina principalele victime ale unei suprareglementari sau ale unei modificari financiar-fiscale peste noapte".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri