Moneda nationala s-a depreciat usor in prima parte a sesiunii interbancare de joi, astfel ca referinta anuntata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat cu 0,67 bani, la 4,5156 lei/euro, dupa 11 sesiuni consecutive de scadere.
Pentru miercuri, rata oficiala a fost de 4,5089 lei/euro, reprezentand cel mai redus nivel incepand cu 19 septembrie, scrie Mediafax.

Leul s-a depreciat joi si fata de moneda americana, referinta urcand cu 3,49 bani, de la 3,5102 lei/dolar la 3,5451 lei/dolar. In acelasi timp, cursul oficial pentru francul elvetian a crescut de la 3,7339 lei/franc la 3,7455 lei/euro.

Cursurile de referinta leu/dolar si leu/franc sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc.

In debut, cursul se situa la 4,5190 lei/euro, usor peste nivelurile de miercuri din jurul orei 16:30, de 4,5155 - 4,5180 lei/euro.

Ulterior, cursul a urcat treptat peste 4,5200 lei/euro, iar la jumatatea zilei a revenit sub acest nivel.

Deprecierea leului a fost mult inferioara corectiilor inregistrate de valutele din regiune, care erau in scadere cu pana la 0,4% fata de euro la jumatatea zilei. Dealerii spun ca scaderea valutelor a fost generata de incertitudinile legate de o posibila criza fiscala in SUA, dupa realegerea presedintelui Barack Obama.

Dobanzile afisate joi de banci pentru sumele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) pe termen de o zi se plasau la 5,17 - 5,67% pe an, in crestere de la 5% - 5,5% pe an miercuri. In acelasi timp, dobanzile pentru plasamentele pe termen de o saptamana au ramas apropiate de cele de miercuri, la 5,24% - 5,69% pe an.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri