Leul continua sa creasca usor in raport cu moneda unica europeana si in sedinta de astazi, 6 februarie, si sa se deprecieze fata de dolarul american, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Asadar, pentru miercuri, 6 februarie, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat un curs de 4,7427 lei/euro, in scadere cu 0,13 bani (0,03%) fata de sedinta anterioara cand a fost cotat la 4,7440 lei/euro.

Curs BNR pentru dolar: leul continua sa scada

In acelasi timp, leul a continuat sa se deprecieze si fata de dolarul american, pentru care banca centrala a calculat, miercuri, un curs de 4,1619 lei/dolar, in crestere cu 0,72 de bani(0,17%), fata de sedinta precedenta cand cotatia a fost de 4,1547 lei/dolar.

Dolarul american nu este cotat direct pe piata de la Bucuresti, ci prin raportare la euro. Astfel, pe plan extern in acest moment, cursul este de 1.1393 euro/dolar, cu 0,18% mai putin decat cotatia cu care a fost deschisa sedinta de tranzactionare.

In ceea ce priveste francul elvetian, BNR a calculat miercuri un curs de 4,1626 lei/franc, in crestere cu 1,19 bani fata de cotatia din sedinta anterioara, care a fost de 4,1507 lei/franc.

Curs valutar: Leul creste in...
Citeste si: Curs valutar: Leul creste in raport cu euro, insa scade fata de dolar

Evolutia leului are cauze fundamentale (dezechilibre majore in economie) si conjuncturale (prabusirea increderii investitorilor in monede nationala dupa masurile extrem de agresive adoptate de Guvern la finalul anului trecut, cu impact semnificativ asupra mediului de afaceri si fara o consultare prealabila cu reprezentantii acestuia).

Si, daca o depreciere moderata a fost anticipata de analisti inca de la preluarea de catre PSD a guvernarii, din cauza masurilor populiste adoptate, ceea ce se intampla in acest moment pe piata valutara a depasit toate estimarile

Sursa foto: By Godlikeart / Shutterstock.com

Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Leul s-a apreciat in raport cu euro: la cat a ajuns cursul