La inceputul anului, Speteanu (foto) anticipa pentru 2012 o crestere a afacerilor de 40%, la 107 milioane euro, dupa ce anul trecut compania a inregistrat o crestere de aproape cinci ori a volumului de bunuri finantate, scrie Mediafax.

"Conditia economica nu a incurajat consumul, proiecte mari de investitii nu s-au mai facut, nu au fost nici proiecte de infrastructura, care de obicei erau prezente in anii electorali, iar anul agricol a fost slab, asa incat achizitiile au fost amanate. Daca inceptul de an a fost pozitiv pentru achizitiile de echipamente destinate agriculturii, apoi a venit a doua parte a anului cu o productie agricola slaba, iar agricultorii nu au mai investit in echipamente noi", a afirmat Speteanu, la Conferinta Nationala ALB.

Structura portofoliului de leasing a companiei s-a pastrat in primele noua luni, cand volumul bunurilor finantate a scazut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, echipamentele avand o pondere de 30%-35%, iar restul revine autovehiculelor.

BCR Leasing face parte din grupul BCR, care detine cea mai mare banca din Romania dupa valoarea activelor, de 16,8 miliarde euro, avand o cota de piata de 20%.