Unicredit Leasing a inregistrat un profit in urcare cu 15%, la 5,5 milioane euro, la finantari de 338 milioane euro

Profitul consolidat al activitatilor de leasing demarate de catre Unicredit Leasing a crescut cu 15%, la 5,5 milioane euro dupa ce au finantat anul trecut bunuri in valoare de 338 milioane de euro, incluzand volumele de leasing operational ale Unicredit Fleet Management, in cuantum de 43,5 milioane de euro.

Portofoliul companiei a crescut cu 11%, la 750 milioane euro dupa ce valoarea noilor finantari acordate de Unicredit Leasing Corporation a fost de 242,7 milioane euro, conform Mediafax.

Segmentul finantarilor de bunuri second-hand a inregistrat o dublare, de la 9,7 milioane euro in 2014 la 19,4 milioane euro in 2015.

Leasingul de autovehicule a consemnat
o crestere de 23%,

Leasingul de camioane si semiremorci a avansat cu 31 %

In ceea ce priveste structura categoriilor de echipamente finantate, echipamentele agricole detin o pondere de 26% din totalul valorii echipamentelor, urmate de cele pentru constructii cu 20%, echipamentele pentru industria FMCG cu 8% si echipamentele medicale cu 8%.
Volumele de leasing operational au inregistrat o crestere de 30% fata de anul anterior, UniCredit Leasing Fleet Management avand o flota de 2.650 de autoturisme, iar pentru o mare parte dintre acestea furnizeaza si servicii de management al flotei.

Pe segmentul intermedierii asigurarilor, UniCredit Insurance Broker a realizat anul trecut o valoare a primelor intermediate de 145 milioane lei.


Ce isi propune Unicredit Leasing in 2016?

UniCredit Leasing isi propune in acest an sa finanteze in continuare IMM-urile, segment pentru care a finalizat anul trecut alocarea fondurilor obtinute in 2014 de la Banca Europeana de Investitii, in valoare de 50 milioane euro.

Grupul UniCredit Bank este prezent in Romania prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri