"Compania a incheiat in anul 2012 peste 5.000 de noi contracte de leasing, cifre comparabile cu cele din anul precedent, in pofida contextului de piata dificil. Din volumele noi aferente anului 2012, aproximativ 51% reprezinta finantari pentru segmentul vehiculelor, 40% au revenit echipamentelor (inclusiv aeronave si echipamente pentru producerea energiei regenerabile) si 9% pentru segmentul imobiliare", se arata intr-un comunicat al UniCredit Leasing, potrivit Mediafax.

Directorul general al companiei, Antoneta Curteanu, spune ca UniCredit Leasing a reusit sa isi consolideze pozitia de lider pe piata de profil.

"Reusita este efectul adaptarii strategiilor la noile realitati ale pietei, prin diversificarea structurii portofoliului, amplificarea sinergiilor cu UniCredit Tiriac Bank, precum si prin lansarea de noi oferte si continuarea parteneriatelor cu mari branduri auto", a spus Curteanu.

La finele anului trecut, portofoliul UniCredit Leasing a ajuns la 564 milioane euro.

"Profitul net consolidat al companiilor grupului - reprezentand activitati de leasing financiar, leasing operational si brokeraj de asigurari, s-a plasat la 7,9 milioane de euro, mentinandu-se la nivelul celui inregistrat in 2011", se mai spune in comunicat.

Citeste si:

In totalul portofoliului UniCredit Leasing, ponderea vehiculelor s-a redus anul trecut la 48%, in concordanta cu eforturile managementului companiei de echilibrare a ariilor finantate, dar a ramas expunerea cea mai consistenta.

Urmatoarele segmente in portofoliu sunt reprezentate de finantarile pentru echipamente - 30% si imobiliare - 22%.

"Chiar si in contextul unei competitii acerbe in domeniul leasingului auto, UniCredit Leasing a continuat sa atraga o parte semnificativa a finantarilor, prin diversificarea produselor si parteneriatele cu jucatori de top din piata auto. De asemenea, compania va continua dezvoltarea activitatii de finantare prin oferirea de produse flexibile pentru sectoare cum sunt agricultura, sectorul energetic, dar si transporturile si constructiile, care raman domenii strans legate de piata de leasing", a spus Curteanu.

Infiintata in anul 2002, UniCredit Leasing are 16 sucursale si este parte a grupului financiar italian UniCredit.