UniCredit Leasing, unul dintre cei mai mari jucatori din piata de leasing, a inregistrat un profit net consolidat al activitatilor de leasing raportat in primul semestru al anului, calculat in conformitate cu standardele IFRS, de 3,7 milioane de euro, in crestere cu 33% fata de aceeasi perioada a anului 2015.

Valoarea de achizitie a bunurilor finantate in primul semestru al anului 2016 a fost de 218 milioane de euro, incluzand volumul de leasing operational derulat de UniCredit Leasing Fleet Management, care a fost de 25 milioane de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea noilor finantari acordate de UniCredit Leasing Corporation in primul semestru al anului a fost de 161,8 milioane de euro, in crestere cu 34% fata de primul semestru din 2015.

Pe fondul noilor tranzactii incheiate pana la 30 iunie 2016, portofoliul UniCredit Leasing a crescut cu 13,8% fata de 30 iunie 2015, ajungand la finalul primului semestru al acestui an la 819 milioane de euro. Potrivit UniCredit Leasing, cresteri importante in primul semestru al anului au inregistrat finantarea segmentului autovehiculelor, de 41% fata de primul semestru al anului trecut, precum si segmentul autovehicule grele - camioane si semiremorci, cu 20% fata de primul semestru al anului trecut.

In ceea ce priveste structura categoriilor de echipamente finantate, echipamentele industriale detin o pondere de 56% din totalul valoric, urmate de echipamentele agricole si echipamentele medicale, cu 19%, respectiv 13%.

Volumele de leasing operational au inregistrat o crestere de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, aceasta evolutie fiind echilibrat sustinuta atat din zona de vehicule comerciale, dar si printr-o crestere accelerata a flotei de autoturisme gestionate. La finalul primelor sase luni din 2016, UniCredit Leasing Fleet Management avea in administrare o flota de 3.060 de autovehicule. Pentru o mare parte dintre acestea, compania ofera si servicii de management al flotei.

"Rezultatele obtinute in prima jumatate a anului indica pozitia solida pe care UniCredit Leasing o are pe piata si, totodata, sunt un indicator in ceea ce priveste mediul de business din Romania. Leasingul este un barometru al evolutiei economiei, deci ne aflam in amontele ciclurilor economice", a declarat Mircea Cotiga, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN.

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grup financiar european cu o retea extinsa din Europa Centrala si de Est si una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar, leasing operational, produse de creditare si intermediere in asigurari prin urmatoarele entitati: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Insurance Broker.

Sursa foto: kryzhov / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri