Profitul UniCredit in Romania a crescut cu 75,8% in primul semestru, la 48 milioane de euro

Grupul bancar italian UniCredit in Romania a realizat un profit consolidat in crestere cu 75,8%, in primul semestru fata de aceeasi perioada din 2015, la 48 milioane de euro, sustinut de avansul puternic al depozitelor si imprumuturilor acordate clientilor, dar si al veniturilor din tranzactii, se arata in raportul financiar publicat miercuri.

In trimestrul al doilea, Unicredit a obtinut pe piata locala un profit consolidat de 30 de milioane de euro, de trei ori mai mare fata de cel de 10 milioane de euro din aceeasi perioada a anului 2015. Veniturile din dobanzi au urcat cu 3,2%, la 101 milioane de euro, in timp ce veniturile din taxe si comisioane au fost de 36 milioane de euro, cu 12% mai mari comparativ cu primele sase luni din 2015. Veniturile din tranzactii au avansat cu 26,6%, la 47 de milioane de euro, conform News.ro.

UniCredit a obtinut pe piata din Romania un profit operational de 108 milioane de euro in primele sase luni, in urcare cu 20,8% fata de intervalul similar al anului trecut.

Venitul operational a avansat cu 11,2% in primul semestru, la 187 milioane euro, in timp ce costurile au crescut cu 0,3%, la 79 milioane euro. In trimestrul al doilea, venitul operational a urcat de la 84 de milioane de euro in urma cu un an la 99 milioane de euro.

Portofoliul creditelor acordate de UniCredit in Romania a avansat cu 7,3%, de la 4,7 miliarde euro in primul semestru al anului trecut la 5,04 miliarde euro, in timp ce depozitele au crescut cu 32,2%, de la 3,25 miliarde euro la 4,3 miliarde euro. Creditele scoase in afara bilantului au scazut la sase luni cu 27,8%, de la 51 de milioane de euro in urma cu un an, la 37 milioane de euro.

Grupul italian a preluat anul trecut participatia detinuta de Ion Tiriac la filiala locala si a schimbat denumirea bancii din UniCredit Tiriac Bank in UniCredit Bank. UniCredit a platit pentru pachetul de 45% din actiunile bancii aproximativ 700 milioane euro.

UniCredit este prezent pe piata din Romania prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.
Grupul UniCredit a obtinut in primele sase luni un profit net de 1,3 miliarde de euro, in crestere cu 28,7% fata de aceeasi perioada a anului 2015.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri