Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) instrumenteaza in prezent circa 1.800 de dosare privind peste 2.000 de autovehicule achizitionate in leasing care au fost date disparute de 36 companii finantatoare, masinile fiind instrainate de clienti prin vanzare sau furate.

"In primele noua luni, am depistat 238 de autovehicule, dintre care 120 in strainatate si 118 in tara. Am solutionat 218 dosare prin neinceperea urmaririi penale, majoritatea in urma retragerii plangerilor penale formulate de societatile de leasing", a declarat joi Marian Iorga, sef serviciu furturi autovehicule in IGPR, la Conferinta Nationala ALB, scrie Mediafax.

El a aratat ca din cele aproape 1.800 de dosare sunt foarte multe la care plangerea a fost depusa tardiv.

IGPR a preluat, din noiembrie 2011, dosarele privind disparitia autovehiculelor in leasing de la Politia Capitalei, unde nu erau gestionate eficient intrucat fiecare firma depunea plangeri la diferite sectii de politie, iar daca existau mai multe plangeri pe numele aceluiasi utilizator Politia nu putea depista acest lucru.

IGPR lucreaza cu o aplicatie care gestioneaza baza de date cu toate plangerile, putand identifica daca un utilizator a realizat infractiuni multiple.

Iorga a aratat ca serviciul pe care il conduce a depistat in acest an trei grupuri infractionale, fiind trimisi in judecata 19 infractori, dintre care unul a primit deja o condamnare la opt ani de inchisoare cu executare.

Potrivit datelor prezentate, furturile auto la nivelul Capitalei au scazut cu 40% in acest an fata de anul trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Radarele sunt interzise in masinile care nu au inscrisurile Politiei