Subscrierile au insumat 503,8 milioane de euro, iar valoarea indicativa a operatiunii era de 150 milioane lei, noteaza Mediafax.

Pe piata interna, cea mai recenta licitatie pentru vanzarea de titluri in euro a avut loc in octombrie, cand Finantele au vandut titluri care ajung la maturitate in iulie 2015 in suma de 421,5 milioane euro, la un randament mediu de 3,76%.

Ministerul Finantelor a programat pentru luna noiembrie licitatii in valoare de 3,55 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna, cele mai multe operatiuni fiind planificate pentru vanzarea de obligatiuni.

Astfel, in sase din cele opt licitatii programate in noiembrie, administratorii datoriei publice vor sa vanda obligatiuni, cu scadenta cuprinsa in intervalul 2-15 ani, in valoare cumulata de 1,95 miliarde lei.

Ministerul Finantelor a imprumutat in acest an 49 miliarde lei din piata locala. Aceasta suma se completeaza cu emisiuni in valuta de 3 miliarde euro si 2,25 miliarde dolari, prin emisiuni de titluri pe piata SUA.