Primele brute subscrise de asiguratori, la sfarsitul lunii septembrie 2012, au totalizat aproape 6,2 miliarde de lei, nivel in crestere cu 1,43% comparativ cu aceeasi data a anului trecut, potrivit datelor raportate de societatile de asigurare si centralizate de Comisia de Supraveghe a Asigurarilor (CSA).
Structura subscrierilor pietei arata ca asigurarile generale au generat prime in valoare de aproximativ 4,9 miliarde lei, inregistrand o crestere cu 1,74% fata de septembrie 2011, avans sustinut de asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), asigurarile de raspundere civila generala si cele de garantii. Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde lei, nivel in crestere cu 0,28% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.

Din punct de vedere al repartizarii subscrierilor de prime brute subscrise, pe regiuni, cea mai mare pondere o detine regiunea Bucuresti – Judetul Ilfov, cu 48,21% din total.

Pe segmentul asigurarilor generale, trei clase de asigurari au detinut, cumulat, peste 80% in structura portofoliului de prime brute subscrise, dupa cum urmeaza: Clasa III - asigurari de mijloace de transport terestru, altele decat cele feroviare (Casco), cu un total de prime brute subscrise de 1,4 miliarde lei; Clasa VIII - asigurari de incendiu si alte calamitati naturale - a inregistrat un volum de subscrieri de peste 859,5 milioane lei; Clasa X (RCA si CMR) - cu un volum de subscrieri in valoare de 1,6 miliarde lei.

Alte clase de asigurari au detinut o pondere de 19,66% in total prime brute subscrise aferente asigurarilor generale, in crestere cu 39,88% fata de nivelul inregistrat la data de 30 septembrie 2011. Dintre acestea, clasa de asigurari de raspundere civila generala (6,95%) si cea de asigurari de garantii (2,41%) au consemnat cresteri importante in totalul subscrierilor pentru asigurari generale, comparativ cu primele trei trimestre ale anului trecut.

In ceea ce priveste segmentul asigurarilor de viata, clasele cu ponderi semnificative in structura portofoliului au fost urmatoarele: Clasa AI - asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare - care a generat subscrieri de 801,2 milioane lei; Clasa AIII - asigurari de viata si anuitati care sunt legate de fonduri de investitii - cu un volum de subscrieri de 440,6 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri