Volumul total de indemnizatii brute platite de asiguratori, in primele trei trimestre ale acestui an, s-a situat la aproape 3,8 miliarde lei, nivel in crestere cu 3,90% fata de intervalul similar din 2011 (3,6 miliarde lei), potrivit datelor raportate de societatile de asigurare si centralizate de Comisia de Supraveghe a Asigurarilor (CSA).

In baza contractelor de asigurari generale, asiguratorii au platit daune de peste 3,2 miliarde de lei, valoare in crestere cu 3,36% fata de cifrele raportate la sfarsitul lunii septembrie 2011.

Pe segmentul asigurarilor de viata, sumele platite pentru indemnizatii brute, maturitati si rascumparari s-au ridicat la aproape 538,7 milioane lei, inregistrand o crestere cu 7,30% fata de perioada similara a anului trecut.

Primele brute subscrise de asiguratori, la sfarsitul lunii septembrie 2012, au totalizat aproape 6,2 miliarde de lei, nivel in crestere cu 1,43% comparativ cu aceeasi data a anului trecut.

Structura subscrierilor pietei arata ca asigurarile generale au generat prime in valoare de aproximativ 4,9 miliarde lei, inregistrand o crestere cu 1,74% fata de septembrie 2011, avans sustinut de asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), asigurarile de raspundere civila generala si cele de garantii.

Pe segmentul asigurarilor de viata, subscrierile au totalizat 1,3 miliarde lei, nivel in crestere cu 0,28% fata de primele trei trimestre ale anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Chiritoiu: Daca tot modificam Legea RCA, sa reducem si costurile