Sondajul a fost efectuat de compania britanice de cercetare a pietei Yougov, pentru Provident Financial Romania, pe un esantion de 2.028 de respondenti, scrie Mediafax.

"Peste 65% dintre clientii institutiilor financiare nebancare din Romania declara ca sunt mai prudenti cu cheltuielile lor zilnice comparativ cu anul trecut, insa 53% dintre ei considera ca situatia lor financiara se va imbunatati in 2013, fie ca urmare a schimbarii locului de munca, fie datorita realizarii unor venituri mai mari. (...) Potrivit sondajului, 48% dintre respondenti se asteapta ca situatia economica a Romaniei sa se inrautateasca anul viitor.

In acelasi timp, principala ingrijorare pentru peste 60% dintre cei chestionati este legata de presiunea cheltuielilor zilnice asupra bugetelor personale, proportia crescand usor odata cu varsta", se arata intr-un comunicat al Provident.

Citeste si:

Circa 65% dintre cei chestionati nu au reusit sa economiseasca in acest an, iar 73% si-au anulat sau amanat investitiile mari.

Totodata, 70% dintre cei care nu reusesc sa economiseasca contracteaza credite de consum cu valoare mica, pe termen scurt, iar 30% dintre romani apeleaza la cardurile de credit.