Nevoia de a dispune de numerar pe termen scurt si mediu reprezinta un motiv suplimentar pentru care ritmul de crestere a investitiilor s-a consolidat in 2012.

“Clientii de private banking isi indreapta atentia spre active cu randamente mai ridicate, pe masura ce obligatiunile guvernamentale cu rating AAA ofera randamente real negative, iar dobanzile la depozite scad. Volumul anual al tranzactiilor facute de clientii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce inseamna ca asistam la o modificare a comportamentului investitional de la “Pastreaza pana la maturitate” la “Disponibil pentru vanzare”, a mentionat Razvan Furtuna, sef al Erste Private Banking Romania.

In primele noua luni ale anului 2012, volumul produselor de investitii a depasit ponderea depozitelor si numerarului aflat in administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut fata de instrumente pe termen mediu si lung cu randamente mai crescute si risc evaluat acceptabil.

Obligatiunile reprezinta cea mai importanta parte a portofoliilor de investitii fie prin tranzactionare directa, fie prin intermediul fondurilor de investitii.