Un grup de sapte persoane, printre care si luptatorul de arte martiale mixte Gheorghe “Ursul Carpatin” Ignat, au fost arestate in Romania, intr-un dosar in care este anchetata o frauda cu carduri de 31 mil. dolari, cea mai mare din istoria Australiei, scrie CNN.

Anchetatorii spun ca investigatia vizeaza fraude din 14 tari. Grupul infractional a avut acces la jumatate de milion de carduri de credit din Australia.

“Initial am fost sesizati de reprezentantii industriei bancare, care au remarcat plati suspecte facute cu cardurile… toate informatiile ne-au dus spre Romania”, a declarat un reprezentant al Politiei Federale Australiene.

Tintele grupului infractional erau in general afaceri de mici dimensiuni. Cardurile erau clonate si apoi folosite pentru tranzactii ilegale in Asia, Europa si SUA.

Procurorii DIICOT Suceava au stabilit ca in perioada iunie-septembrie 2010 Gheorghe Ignat, alaturi de un alt roman, au fost in Australia, unde au montat dispozitive pe bancomate, transmitand prin internet in Romania datele obtinute de pe cardurile bancare, in vederea decodarii. Tot prin internet, ceilalti membri ai gruparii le trimiteau celor doi date decodate, pentru retrageri frauduloase de numerar.

Sursa imagine: sxc.hu


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cardurile MOL sunt acceptate din februarie in reteaua Total