Erste trebuie sa amortizeze fondul comercial al BCR, dar si al altor participatii, cu aproape 300 mil. euro (inainte de impozitare), potrivit testelor anuale realizate in aceasta directie.

Amortizarea se datoreaza primelor de risc mai mari ce determina cresterea ratelor de discount aplicate, a explicat banca.

Ca urmare a acestei masuri extraordinare si recent anuntatei vanzari a subsidiarei din Ucraina, Erste estimeaza ca va inregistra un profit net de aproximativ 450 milioane euro pentru anul financiar 2012.

„Erste Group reconfirma estimarile sale privind profitul operational si costurile de risc, conform celor anuntate pe 30 octombrie 2012 cu ocazia rezultatelor pentru primele noua luni din 2012. De asemenea Erste Group va propune Adunarii Generale a Actionarilor sa plateasca dobanda aferenta capitalului participativ si sa acorde dividend pentru 2012. Intrucat fondul comercial este exclus de la calculul capitalului normativ, Erste Group va raporta o imbunatatire semnificativa a indicilor de adecvare a capitalului pentru sfarsitul anului 2012”, se arata intr-un comunicat al bancii austriece.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lansare: clientii BCR pot plati acum si cu ceasurile Fitbit si Garmin