Cel mai accesat tip de credit in 2012 a fost cel de nevoi personale (39,56 % din total), pe locul doi situandu-se creditul pentru prima casa (13,52%), se arata intr-un studiu realizat de platforma VreauCredit.ro.
Urmatoarele locuri au fost ocupate de creditul auto (12,15%), refinantare nevoi personale(8,32%) si creditul de nevoi personale cu ipoteca (4,82%).

“Comparativ cu anul 2011 numarul de aplicatii pentru creditul prima casa a inregistrat o crestere cu peste 50%, ajungand pe pozitia a doua”, a declarat Alexandru Popescu, Managing Partner VreauCredit.ro.

In medie aplicantii pentru credite de nevoi personale au solicitat anul trecut sume in jurul valorii de 3.500 de euro.

“O scadere relevanta s-a inregistrat pe segmentul refinantarii creditelor de nevoi personale, in 2012 ponderea acestora din total reducandu-se cu 30%”, a precizat Popescu.

Conform datelor din analiza VreauCredit.ro, peste 45 de procente din totalul aplicantilor pentru credite de nevoi personale in 2012 au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Cei mai putini interesati de credite sunt cei sub 20 de ani, dar si cei peste 50 de ani. “Dupa ce am analizat parametrii furnizati de platforma noastra putem spune ca profilul generic al romanului care a aplicat pentru un credit de nevoi personale are urmatoarea structura: varsta 20-30 de ani, venit mediu 460 euro, suma pentru care a aplicat 3.500 euro”, mentioneaza Alexandru Popescu.

Platforma VreauCredit.ro s-a lansat in aprilie 2006 ca o solutie simpla de consiliere si analiza pentru cei interesati de informatii in vederea aplicarii pentru un credit. Initial VreauCredit.ro a actionat ca un agregator de oferte al bancilor, in timp ajungand sa fie un adevarat consultant pentru aplicanti.

In prezent VreauCredit.ro inregistreaza 100.000 utilizatori unici pe luna, cu numar de aproximativ 2.500 de cereri lunare trimise catre banci.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri