ING Asigurari de Viata a subscris anul trecut prime de 544,5 milioane de lei, in scadere cu 1,8% fata de anul precedent, iar profitul brut al companiei a fost estimat la 29 milioane de lei, de la 17,8 milioane de lei in urma cu un an.
Portofoliul de asigurari incheiate in 2012 a fost cu 6% mai mare fata de cel realizat in 2011, preferinta clientilor pentru produsele traditionale generand, pe ansamblu, un volum de prime subscrise similar celui din 2011 (produsele traditionale au o prima medie anuala mai redusa decat asigurarile unit-linked).

"Interesul clientilor pentru produsele traditionale s-a consolidat pe parcursul anului precedent, acest tip de contracte reprezentand 75% din numarul total de polite noi subscrise, comparativ cu 67% in 2011. (...) Nivelul de protectie pentru politele de viata incheiate la ING a crescut: suma asigurata medie pentru portofoliul de asigurari noi din 2012 s-a majorat cu 5% fata de anul precedent, ajungand la 49.501 lei", se spune in comunicat.

In perioada analizata, ING Asigurari de Viata a platit clientilor beneficii pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate suma de 95,6 milioane lei, cu 51,3% mai mult fata de 2011, scrie Mediafax.

Peste trei sferturi din aceasta suma, respectiv 72,75 milioane de lei, au reprezentat beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 1,25 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,65 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

La finele anului trecut, asiguratorul avea in administrare active financiare de 2,3 miliarde de lei, in urcare cu 11% fata de 2011.

"Si in 2012 contextul economic international instabil a intarziat revigorarea economiei romanesti, cu consecinte asupra increderii si nivelului de trai ale consumatorilor si, implicit, a resurselor alocate obiectivelor de planificare financiara a viitorului. Atat industria de asigurari de viata, cat si fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au evoluat intr-un context mai degraba limitativ, inregistrand evolutii sub potentialul real - situatie care, in absenta unei revigorari economice mai puternice, se va perpetua si in 2013", a declarat directorul general al companiei, Bram Boon.

El a adaugat ca odata ce situatia economica se va imbunatati, asigurarile de viata si pensiile facultative vor deveni tot mai importante in planurile pentru protectia financiara a familiei si suplimentarea venitului la pensie.
ING Asigurari de Viata, parte a grupului olandez ING, este cea mai mare companie de profil de pe piata romaneasca.

Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurari de Viata, companie detinuta de asiguratorul austriac Vienna Insurance Group, si Metropolitan Life Romania, controlata de grupul american MetLife.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri