Din pozitia sa de Director Regional, Gabriel Sorbo va fi responsabil de coordonarea operatiunilor Western Union pe pietele din Italia, Romania, Bulgaria, Cipru, Grecia si Malta.

Pozitia de country manager la Western Union Romania & Bulgaria era vacanta din iulie 2012, dupa ce Daniela Budurea a fost numita pe o pozitie de conducere regionala in cadrul companiei la Viena.

Sub conducerea lui Gabriel Sorbo, Western Union va continua sa se concentreze pe extinderea retelei de agenti din Romania, ajunsa in prezent la 5.700 de locatii. De asemenea, se va avea in vedere extinderea accesului consumatorilor de pe piata locala la serviciile companiei prin canalele electronice.

“Sunt pregatit si decis sa continuu implementarea strategiei de crestere a Western Union de a deveni o companie multi-canal si multi-produs. Zona Europei si a Comunitatii Statelor Independente este un prim exemplu al acestei transfomari din cadrul Western Union, iar Romania este una din pietele noastre nucleu pentru introducerea noilor servicii si canale”, a spus Gabriel Sorbo.

Gabriel Sorbo are o experienta solida in industria transferurilor financiare, din care 14 ani in cadrul Western Union. Inainte de pozitia ocupata in prezent, el a avut functia de Country Director pentru Italia si Malta, apoi pe cea de Director Regional pentru Italia, Grecia, Cipru si Malta, avand responsabilitatea dezvoltarii regionale a retelei Western Union si implementarea noilor canale de transfer de bani in toate pietele.

Sub conducerea sa, Western Union a semnat acorduri de colaborare cu agenti majori din retea si a lansat serviciile de transfer de bani direct din cont pe piata din Italia.

Gabriel Sorbo este specializat in finante si a ocupat postul de Director Financiar al Western Union pentru regiunea Europei de Sud. Anterior, el a detinut pozitii de management contabil si financiar.