Numarul tranzactiilor contactless in Europa a crescut de patru ori in 2012 si se va majora inca de patru ori anul acesta, iar in Marea Britanie au loc aproape patru milioane de tranzactii contactless in fiecare luna, a declarat Sandra Alzetta, Vicepresedinte Senior al Visa Europe, in perspectiva lansarii aplicatiei de plati contactless cu telefonul mobil pentru delegatii la Congresul Mondial al Comunicatiilor Mobile din Barcelona, desfasurat intre 25 - 28 februarie 2013.
Sandra Alzetta a mentionat ca se observa o trecere fireasca de la cardurile contactless la dispozitivele mobile si se remarca o reactie fantastica pe pietele in care acest serviciu este disponibil pentru consumatori.

Astfel, cu ocazia Congresului Mondial al Comunicatiilor Mobile din Barcelona, Visa Europe, CaixaBank, Gemalto si Telefonica vor lansa o aplicatie de plati contactless cu telefonul mobil prin care cei 3.500 de delegati vor putea face plati mobile contactless cu ajutorul unui card prepaid special dezvoltat si dotat cu tehnologia de plati contactless de la Visa.

Potrivit companiilor de cercetare in domeniul tehnologiei si telecomunicatiilor, piata prezinta un potential considerabil pentru tehnologia NFC - aproape 1,5 miliarde de telefoane mobile pe baza de cartela SIM vor fi vandute in intreaga lume in perioada 2010 - 2016, prin intermediul carora se vor realiza tranzactii de peste 50 miliarde USD la nivel global in aceeasi perioada. Reteaua de terminale POS care accepta tehnologia NFC urmeaza sa se extinda semnificativ, de la 3,9 milioane in 2011 la 43,4 milioane in 2017, cand 53% dintre toate terminalele POS la nivel mondial vor fi pregatite sa accepte NFC.

Esti pasionat(a) de comertul pe internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri