Sandra Alzetta a mentionat ca se observa o trecere fireasca de la cardurile contactless la dispozitivele mobile si se remarca o reactie fantastica pe pietele in care acest serviciu este disponibil pentru consumatori.

Astfel, cu ocazia Congresului Mondial al Comunicatiilor Mobile din Barcelona, Visa Europe, CaixaBank, Gemalto si Telefonica vor lansa o aplicatie de plati contactless cu telefonul mobil prin care cei 3.500 de delegati vor putea face plati mobile contactless cu ajutorul unui card prepaid special dezvoltat si dotat cu tehnologia de plati contactless de la Visa.

Potrivit companiilor de cercetare in domeniul tehnologiei si telecomunicatiilor, piata prezinta un potential considerabil pentru tehnologia NFC - aproape 1,5 miliarde de telefoane mobile pe baza de cartela SIM vor fi vandute in intreaga lume in perioada 2010 - 2016, prin intermediul carora se vor realiza tranzactii de peste 50 miliarde USD la nivel global in aceeasi perioada. Reteaua de terminale POS care accepta tehnologia NFC urmeaza sa se extinda semnificativ, de la 3,9 milioane in 2011 la 43,4 milioane in 2017, cand 53% dintre toate terminalele POS la nivel mondial vor fi pregatite sa accepte NFC.

Esti pasionat(a) de comertul pe internet si vrei sa afli mai multe informatii, ponturi si studii de caz de la experti in domeniu? Atunci nu ai voie sa ratezi editia cu numarul trei a ecomTIM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing online.