Visa si Allianz Partners au lansat prima aplicatie de plati mobile din industria de asigurari, denumita Allianz Prime, care va permite clientilor sa efectueze plati online si in magazine prin intermediul dispozitivelor mobile.

Noua aplicatie incorporeaza tehnologia de securitate initiata de Visa care inlocuieste datele sensibile aferente contului de card cu un identificator digital unic (un “token”) care poate fi utilizat pentru procesarea platilor fara a expune datele reale ale contului. De asemenea, utilizatorii Allianz Prime vor beneficia de un program de loialitate, un instrument de monitorizare a cheltuielilor pentru simplificarea administrarii banilor, precum si de polita de protectie a platilor digitale oferita de Allianz Partners, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Incepand de astazi, aplicatia va fi testata de un grup de clienti ai Allianz din Italia. Utilizatorii Allianz Prime vor putea sa efectueze tranzactii sigure prin intermediul dispozitivelor mobile la terminalele contactless din intreaga lume. Wirecard, partenerul Allianz in domeniul platilor digitale, proceseasza tranzactiile si integreaza programul de loialitate. Allianz Prime este dezvoltat ca o platforma globala care poate fi implementata rapid pe pietele locale.

Cum functioneaza Allianz Prime

Odata ce clientul a descarcat aplicatia Allianz Prime si s-a inregistrat pentru utilizarea serviciului, un cont virtual Visa va fi creat automat de catre partenerul emitent Wirecard si va putea fi asociat oricarui cont bancar existent sau oricarui card de credit detinut de catre client. Pentru a activa functionalitatea de plata contactless, utilizatorii adauga printr-un click cardul lor Visa in portofelul electronic instalat pe mobil.

Clientii pot colecta puncte bonus si recompense la fiecare tranzactie efectuata. In acelasi timp, utilizatorii isi pot monitoriza si controla cheltuielile prin utilizarea unui instrument de analiza a cheltuielilor In plus, polita de asigurare Allianz Digital Payments Protection ofera acoperire impotriva fraudelor, protejeaza si sprijina clientii daca produsele achizitionate online sunt defecte sau deteriorate si ofera compensatii financiare in cazul pierderii acestora.

Sursa foto: By TWStock / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri