"Consiliul CSA a aprobat transferul de portofoliu de asigurari de la Aegon Asigurari de Viata, in calitate de cedent, catre Aegon Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie (Aegon Tuz), in calitate de cesionar. Se retrage, la cerere, autorizatia de functionare a Aegon Asigurari de Viata", se arata intr-un anunt al CSA, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Aegon Asigurari de Viata, la finele anului 2011 portofoliul societatii numara 6.254 de polite, din care 2.892 au fost incheiate in cursul acelui an.

Primele subscrise aferente aferente celor 6.254 contracte in vigoare au cumulat 9,6 milioane de lei, se precizeaza in raportaul anual al companiei.

Odata cu aceasta operatiune, grupul Aegon va opera pe piata din Romania in baza dreptului de stabilire, printr-o sucursala a Aegon Tuz.

In iulie 2011, grupul financiar olandez Aegon a anuntat ca Aegon Tuz va deschide o subsidiara in Romania, care va fuziona prin absorbtie cu Aegon Asigurari de Viata.

"Procesul de fuziune va incepe dupa aprobarea acestuia de catre CSA", se mentiona intr-un comunicat din 26 iulie 2011.

Operatiunea de fuziune este parte a planului strategic de dezvoltare a grupului Aegon in zona Europei Centrale si de Est si urmareste cresterea eficientei operationale si imbunatatirea serviciilor aduse clientilor.

Citeste si:

Compania de pensii private, a doua linie de business a grupului in Romania, nu va fi afectata de acest proces, se mai spunea in comunicat.

Aegon Tuz e prezenta pe piata poloneza inca din 1999 si a fost preluata de grupul financiar olandez in decembrie 2005.

La finele anului 2010, Aegon Tuz ocupa locul patru in topul asiguratorilor activi pe segmentul de polite unit-linked.

La inceputul lui 2008, grupul olandez a infiintat Aegon Asigurari de Viata. In 2010, societatea a subscris prime de 4,7 milioane de lei, de la 2,2 milioane de lei in urma cu un an, si a atins o cota de piata de 0,28%.

Aegon furnizeaza produse de asigurari de viata, pensii si administrarea activelor si are linii de business deschise in peste 20 de piete din America, Europa si Asia.

Grupul are aproximativ 27.000 angajati si peste 40 milioane de clienti la nivel mondial.