Compania de asigurari de viata Aegon Romania a inregistrat o majorare de 22% a primelor brute subscrise in 2018, pana la 96 milioane lei (aproximativ 20,6 milioane euro), comparativ cu anul precedent. Prima medie bruta de asigurare platita de catre clientii companiei de asigurari de viata a fost de 2.700 lei, in perioada mentionata.

Aegon Romania a incheiat 2018 cu un volum al primelor brute subscrise de circa 96 milioane lei, iar valoarea plasamentelor de anul trecut a atins pragul de 318 milioane lei, in crestere cu 16% comparativ cu 2017, cand s-a situat la 280 milioane lei.

Indemnizatiile pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate si anuitatile) s-au plasat la 6,02 milioane lei, iar valoarea indemnizatiilor pentru evenimentele asigurate (daune) a fost de 2,2 milioane lei. La nivel local, compania a inregistrat 544 de dosare carora li s-a dat o rezolutie intr-un interval mediu mai mic de o zi lucratoare. Valoarea medie a despagubirilor acordate per dosar s-a ridicat la aproximativ 4.690 lei.

"Piata de asigurari de viata a avut un parcurs interesant in 2018, fiind influentata pozitiv de cresterea puterii de cumparare a populatiei. Aegon Romania a inregistrat la randul sau cresteri pe acest segment, iar in 2019 ne propunem sa continuam dezvoltarea, sa aducem noi produse in portofoliu si sa punem accent si pe implementarea programelor de educatie financiara pe care le-am demarat in ultima perioada", a declarat Sinziana Maioreanu (foto), CEO al Aegon Romania.

Retail jobs

Piata locala a asigurarilor de viata a inregistrat o apreciere de peste 4% in 2018 fata de anul precedent, arata cel mai recent raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat, conform aceleiasi surse, o majorare de 4,3%.

Cea mai importanta tendinta, manifestata in ultimii doi ani, ramane consolidarea segmentului asigurarilor de viata. Acesta a manifestat o tendinta ascendenta inca din 2015, atingand nivelul maxim de crestere in 2017, cand volumul de prime brute subscrise pentru activitatea de asigurari de viata a fost cu 21% peste valoarea inregistrata in 2016.

Aegon Romania, parte a grupului financiar international Aegon, prognozeaza ca in 2019, piata asigurarilor se va stabiliza si va continua, dupa toate probabilitatile, sa creasca intr-o cadenta temperata, influentata si de contextul geo-politic intern si extern.

Citeste si:
Un fond de pensii din Zimbabwe investește în vaci, din cauza inflației
Un fond de pensii din...
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri