“Investitiile vor viza proiecte strategice IT, ce urmaresc imbunatațirea calitatii serviciilor oferite clientilor. Efectul ar trebui sa fie o viteza mai mare de raspuns in cazul operațiunilor curente, la ghiseu, și al solicitarilor de credite”, a declarat Bogdan Pipernea, directorul diviziei IT din cadrul Volksbank.

Volksbank a inceput in 2012 un program de remodelare a mediului IT, care vizeaza atat modul de organizare a bancii, sisteme si aplicatii bancare, cat si infrastructura si securitate IT. Programul este parte a strategiei bancii si va fi dezvoltat pe parcursul urmatorilor 2-3 ani.

“Printre aceste proiecte importante pe care le vom implementa in urmatorii 2-3 ani, as dori sa mentionez si inlocuirea sistemului de Core Banking, a principalelor sisteme de introducere a datelor si a internet banking-ului. Avem in vedere soluții de top, care ne vor permite sa implementam planurile ambițioase de schimbare. Scopul final este crearea unei structuri IT funcționale, in condițiile unui mediu IT integrat, care vor permite bancii sa-și fluidizeze operatiunile si sa introduca noi canale de distributie pentru produse bancare in cel mai scurt timp posibil. Obiectivul este sa avem un timp de raspuns mai rapid la nevoile clientilor si sa aducem un plus de inovatie produselor si serviciilor bancii, care sa le diferentieze de celelalte produse de pe piata”, a adaugat Pipernea.

Bogdan Pipernea, 36 de ani, s-a alaturat echipei Volksbank Romania in Noiembrie 2011. Pipernea are peste 12 ani experienta in banking si IT management, avand deja in portofoliul propriu coordonarea a doua proiecte majore de fuziuni bancare si un numar semnificativ de programe de remodelare organizationala si a mediului IT.