Credit Europe Bank a relansat luna aceasta serviciul telefonic interactiv CEBLine, care asigura clientilor un acces rapid la informatii privind produsele detinute precum si posibilitatea de a efectua tranzactii direct de pe telefon.
Meniul aduce noi functii, destinate in special detinatorilor de carduri. Acestia pot de acum sa activeze cardurile prin stabilirea codului PIN de pe telefon, sa afle informatii referitoare la extrasul de cont pentru cardurile de credit, sa aplice direct din meniul telefonic pentru servicii sau produse ale bancii, dar si sa afle informatii despre campaniile in derulare.

Oricine apeleaza noul meniu CEBLine si detine un card de credit sau de debit poate-fara a mai fi nevoie de o vizita in sucursala -sa defineasca sau sa modifice codul PIN, in baza datelor de identificare introduse si a numarului de telefon inregistrat in sistemul informatic al bancii.

De asemenea, utilizatorii de card de credit pot afla data emiterii extrasului de cont, data scadenta, suma minima de plata si totalul de plata pentru extrasul curent. Atat pentru cardurile de credit cat si pentru cele de debit utilizatorii pot afla informatii despre limita aprobata, fondurile disponibile si bonusul acordat.

Totodata, cei care doresc sa aplice pentru un produs al bancii o pot face prin intermediul unui meniu special, prin introducerea datelor de contact. O alta noutate este ca acum orice apelant poate afla informatii actualizate despre promotii si produse direct din meniul telefonic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri