"Vrem sa incurajam contribuabilii si autoritatile locale sa devina sustinatori activi ai platii taxelor si impozitelor locale cu cardul, intrucat beneficiile sunt numeroase. Autoritatile locale isi pot optimiza resursele disponibile si utilizeaza un mijloc de plata mai sigur si mai rapid. In plus, contribuabilii isi pot plati taxele mai simplu, comod si fara comision, ca si in cazul cumparaturilor la comercianti", a precizat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Orasul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de "Orașul viitorului" si va fi premiat cu o expozitie tehnologica interactiva, cu acces liber, in care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai.

Pentru a oferi sanse egale tuturor primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul, orasul castigator va fi desemnat in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti vor fi considerate in mod individual in cadrul competitiei.

Competitia face parte din campania nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale, derulata pentru al patrulea an consecutiv de Visa Europe si bancile membre din Romania, in perioada februarie – martie 2013.

Modalitati de plata a taxelor si impozitelor cu cardul

Taxele si impozitele pentru case, terenuri si masini, dar si amenzile, pot fi platite cu cardul in 188 de primarii, la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale sau online. Lista primariilor care accepta plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu, precum si adresele de website ale primariilor care permit plata online, poate fi accesata AICI.

Citeste si:

De asemenea, contribuabilii isi pot achita taxele la infochioscurile instalate in mai multe locatii din Bucuresti si Ploiesti. O lista cu locatiile unde sunt instalate infochioscuri este disponibila AICI.

Reteaua de primarii unde se pot plati online taxele si impozitele locale s-a extins semnificativ in ultimii ani, intrucat internetul permite contribuabililor sa-si achite obligatiile oricand, de oriunde si, astfel, sa evite cozile de la ghisee. Numarul primariilor care accepta plata online a taxelor si impozitelor aproape s-a triplat in 2012 comparativ cu anul precedent, la 95 de municipalitati. Contribuabilii isi pot plati taxele si impozitele online pe www.ghiseul.ro sau pe site-urile primariilor care ofera aceasta facilitate.

"Infrastructura de acceptare a platilor taxelor si impozitelor cu cardul s-a dezvoltat rapid in ultimii ani, iar acum este timpul ca investitiile realizate sa fie valorificate la maxim in favoarea primariilor si a contribuabililor. Visa Europe si bancile membre din Romania vor continua sa sustina dezvoltarea pe termen lung a sistemului national de plati electronice. Astfel, am vrut ca aceasta competitie sa ofere oricarui oras unde se accepta plata cu cardul posibilitatea de a castiga, indiferent de numarul de locuitori sau valoarea taxelor locale", a adaugat Catalin Cretu.

Topul primariilor in functie de numarul de tranzactii de plata a taxelor si impozitelor locale cu cardul realizate in 2012

Primele 10 orase in functie de numarul total al tranzactiilor de plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale reprezinta 75% din totalul tranzactiilor la primariile din Romania care accepta plata cu cardul.

Primaria

1. Sector 1, Bucuresti
2. Cluj-Napoca
3. Sector 5, Bucuresti
4. Sector 6, Bucuresti
5. Sector 3, Bucuresti
6. Sector 4, Bucuresti
7. Brasov
8. Galati
9. Ploiesti
10. Oradea
11. Tirgu Mures
12. Timisoara
13. Sector 2, Bucuresti
14. Constanta
15. Pitesti