"Visa Europe, impreuna cu bancile membre, va continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, cel putin in toate resedintele de judet din tara, in acest an. Achitarea impozitelor cu ajutorul cardului este avantajoasa atat pentru contribuabil, cat si pentru administratie", a declarat directorul general pentru Romania al Visa Europe, Catalin Cretu.

Potrivit Visa, primariile care implementeaza plata online prin card a taxelor isi vor imbunatati colectarea la bugetul local prin facilitarea platii pentru acei contribuabili care locuiesc in alte localitati sau alte tari.

Plata se poate face cu orice card, de debit sau credit, emis de orice banca. In cazul in care administratia financiara ofera aceasta facilitate, plata se poate face total sau partial, la fel ca in cazul platii cu numerar.

In Europa, sunt peste 380 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal 2009, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1.300 miliarde euro, 11,2% din cheltuielile din Europa fiind fost facute cu un card Visa.

Visa si-a sporit profitul net cu o treime in primul trimestru din anul financiar 2009-2010, la 763 milioane dolari sau 1,02 dolari/actiune, peste estimarile analistilor.

Visa Europe este o asociatie de membri - o organizatie detinuta si condusa de cele 4.000 banci membre din Europa - care a fost incorporata in iulie 2004. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa.