"Dincolo de cresterea primelor brute subscrise, anul 2012, a fost un an de reasezare a strategiei de business a companiei, prin atentia acordata imbunatatirii serviciilor si dezvoltarii unor noi linii de business, care au consemnat cresteri intre 80-300%", a declarat Marian Mirzac (foto), director general al Carpatica Asig.

Cele mai semnificative evolutii au fost consemnate de asigurarile de raspundere civila si profesionala (80%), asigurarile de accidente si boala (141%), asigurarile de bunuri in tranzit (309%), asigurarile de credite si garantii (171%), asigurarile property (89%).

Pentru anul curent, Carpatica vizeaza o crestere de 23% a portofoliului, mizand pe o dinamica pozitiva a asigurarilor non-RCA, in special Property si Casco, dar si pe alte produse de nisa.

Citeste si:

Carpatica Asig se situeaza in primele zece companii de asigurari generale din piata din punct de vedere al primelor brute subscrise conform statisticilor UNSAR.

Carpatica Aasig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib, in cadrul holdingului Atlassib. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig parte a grupului financiar Carpatica, raspunzand astfel cerintelor pietei pentru servicii financiare integrate. Compania are 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5.000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).