"Dincolo de cresterea primelor brute subscrise, anul 2012, a fost un an de reasezare a strategiei de business a companiei, prin atentia acordata imbunatatirii serviciilor si dezvoltarii unor noi linii de business, care au consemnat cresteri intre 80-300%", a declarat Marian Mirzac (foto), director general al Carpatica Asig.

Cele mai semnificative evolutii au fost consemnate de asigurarile de raspundere civila si profesionala (80%), asigurarile de accidente si boala (141%), asigurarile de bunuri in tranzit (309%), asigurarile de credite si garantii (171%), asigurarile property (89%).

Pentru anul curent, Carpatica vizeaza o crestere de 23% a portofoliului, mizand pe o dinamica pozitiva a asigurarilor non-RCA, in special Property si Casco, dar si pe alte produse de nisa.

Carpatica Asig se situeaza in primele zece companii de asigurari generale din piata din punct de vedere al primelor brute subscrise conform statisticilor UNSAR.

Carpatica Aasig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat, sub denumirea de ASA Asigurari Atlassib, in cadrul holdingului Atlassib. In septembrie 2004 compania si-a schimbat denumirea in Carpatica Asig parte a grupului financiar Carpatica, raspunzand astfel cerintelor pietei pentru servicii financiare integrate. Compania are 90 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5.000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata).