Pana in 2015, compania se asteapta la un venit de 700.000 euro din operatiunile de la Cluj-Napoca si ca va ajunge la o echipa de 5 membri.

„Alegerea Coface pentru cel de-al doilea oras ca marime din Romania a fost sustinuta de potentialul investitional si cel de dezvoltare al zonei, numarul semnificativ de companii active si numarul de clienti existenti ai Coface atat pentru asigurarea de credit comercial, cat si pe divizia de servicii”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Zona de nord-vest a tarii reprezinta una dintre cele mai dezvoltate regiuni din tara din punct de vedere al potentialului mediului de afaceri, aici regasindu-se 13% din totalul firmelor active la nivel national. Un segment semnificativ dintre acestea, 750 de companii, au o cifra de afaceri de peste 5 milioane euro.

La randul sau, judetul Cluj este unul dintre cele 4 judete (alaturi de Iasi, Ilfov si Braila) si Bucuresti, care in anul 2012 au inregistrat peste 4 firme nou inmatriculate la o firma insolventa. 1.300 de companii active dau puterea financiara a judetului Cluj, dintre acestea Coface a identificat un segment de 950 de companii ca piata cu potential de afaceri pentru serviciile sale de management al riscului de credit. 108 companii reprezinta piata target pentru asigurarea de credit comercial, avand o cifra de afaceri de peste 10 milioane euro, 102 companii cu o cifra de afaceri intre 5-10 milioane euro si 730 de companii cu o cifra de afaceri intre 1-5 milioane euro.

Totodata, in anul 2012, in zona de nord-vest a tarii a fost deschisa procedura insolventei pentru 3.858 de companii, reprezentand un procent de 16,30% din totalul firmelor active la nivel national.