Spre deosebire de ofertele anterioare de cumparare lansate de catre Erste Group, noua oferta este pe termen nelimitat, oferind un pret initial pe actiunea detinuta de actionarii minoritari de 0,75 lei.

Pretul initial este valabil pentru perioada 8 martie 2013 - 30 iunie 2013, urmand a fi ajustat trimestrial.

Erste Group detine o participatie de 93,57% la BCR. Ultima oferta pentru actionarii minoritari s-a derulat in perioada septembrie - octombrie 2012.

„La fel ca in cazul ofertelor de cumparare anterioare lansate de Erste, acest pret pe actiune a fost stabilit prin utilizarea multiplului valoare de piata / valoare contabila a bancii listate BRD - GSG ca un echivalent, la suma rezultata adaugandu-se o prima de 50%. In timp ce metoda de calcul a ramas neschimbata, pretul pe actiune a scazut comparativ cu celelalte oferte din cauza incertitudinilor mediului economic local, cu impact asupra performantei sectorului financiar”, se arata in oferta de vanzare.

Anul trecut, banca austriaca a cumparat 34.500.000 de actiuni de la actionarii minoritari, oferta derulandu-se in perioada 26 februarie - 25 mai 2012, pretul oferit pe actiune detinuta de actionarii minoritari fiind de 1,09 lei.

La acel moment, Erste ajunsese la o participatie de 93,27% in cadrul BCR. Totodata, in toamna banca a mai achizitionat 0,3% din actiunile minoritarilor.

Dintre acestia, foarte multi sunt actuali sau fosti angajati ai BCR, care au cumparat actiuni la pretul de 10 bani/titlul.