Erste Group si-a majorat participatia la BCR la 93,27%, in urma ofertei de preluare a titlurilor detinute de actionarii minoritari persoane fizice.
Astfel, banca austriaca a cumparat 34.500.000 de actiuni de la actionarii minoritari, oferta derulandu-se in perioada 26 februarie - 25 mai 2012, pretul oferit pe actiune detinuta de actionarii minoritari fiind de 1,09 lei.

Actionarii BCR au decis in noiembrie anul trecut majorarea capitalului social cu 618,5 milioane lei.

Inclusiv actionarii minoritari ai BCR, foarte multi angajati ai bancii, au putut sa subscrie in cadrul operatiunii. Acestia au cumparat actiuni la pretul de 10 bani/titlul, astfel ca dupa doar cateva au avut posibilitatea de a vinde o actiune la valoarea de 1,09 lei, inregistrand astfel un profit in crestere de 11 ori.

Erste anunta ca scrisorile de acceptare din partea actionarilor care vor fi primite in saptamanile urmatoarele vor fi de asemenea luate in considerare.

„Rata de acceptare foarte buna (60,54%) arata ca actionarii minoritari au considerat oferta ca fiind corecta si atractiva. Investitia totala realizata de Erste Group prin aceasta oferta insumeaza aproximativ 8,4 milioane euro si reconfirma angajamentul Erste Group fata de BCR si piata din Romania”, se arata intr-un comunicat al bancii austriece.

Erste Group va lansa o noua oferta pentru a rascumpara actiunile detinute de actionarii minoritari persoane fizice ai BCR in urmatoarele 12 luni, potrivit aceleiasi formule de calcul si luand in considerare preturile de la acel moment.

Pretul ofertei a fost stabilit in functie de valoarea contabila a BCR inmultita cu pretul/multiplul contabil BRD plus o prima de 50%. Astfel, pretul se ridica la 1.09 lei/actiune.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri