Indicele calculat de institutul Ifo prin consultarea a circa 7.000 de directori de companii a scazut in luna martie, desi analistii anticipau o imbunatatire.

"In pofida declinului, nivelul indicelui calculat de Ifo sugereaza crestere economica in primul trimestru. Totusi, un inceput bun nu este garantia unui final fericit. Noi incertitudini si tensiuni din zona euro ar putea afecta recuperarea economica", a declarat Carsten Brzeski, economist la ING Group in Bruxelles.

Mai multi indicatori recenti sugereaza o incetinire a activitatii economice, noteaza Bloomberg.

Un indicator al industriei prelucratoare din Germania, bazat pe consultarea managerilor responsabili cu achizitiile, a coborat in mod neasteptat sub pragul de 50 de puncte in martie, semnaland contractie.

Citeste si:

La nivelul zonei euro, indicii privind activitatea din industria prelucratoare si servicii au evidentiat un declin mai accelerat decat anticipau analistii.

Banca Centrala Europeana a inrautatit in martie prognoza economica pentru zona euro. Astfel, economia uniunii monetare se va contracta cu 0,5% in acest an, urmand sa creasca cu 1% anul urmator.

Banca centrala a Germaniei antipcipeaza un avans al PIB de 0,4% in acest an si de 1,9% pentru 2014.