Moneda nationala s-a apreciat la finalul sesiunii interbancare de vineri, cursul coborand spre 4,38 lei/euro.

"Imbunatatirea recenta a lichiditatilor internabancare poate avea un impact pozitiv asupra pietei obligatiunilor romanesti, in urmatoarele saptamani", considera BNP Paribas, transmite Bloomberg conform Mediafax.

Potrivit bancii, profilul de credit al Romaniei s-a imbunatatit, fapt care trebuie sa fie recunoscut de agentiile de rating.
"Momentul este incert, dar vedem potentialul unei imbunatatiri" a calificativului de tara, arata BNP Paribas.

Banca franceza considera astfel ca investitorii ar trebui sa cumpere obligatiuni cu maturitate in aprilie 2020, la o licitatie care va fi organizata saptamana viitoare.

BNP Paribas recomanda si achizitia de obligatiuni cu scandenta in 2017.

Toate licitatiile programate de Ministerul de Finante in aprilie sunt pentru obligatiuni, iar urmatoarea operatiune este programata pentru luni, 15 aprilie, pentru titluri pe 7 ani, in suma de 300 milioane lei.

Administratorii datoriei publice au mai vandut titluri din aceeasi emisiune in luna martie, cand au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 5,61%.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 19,42 miliarde lei, la care se adauga 1,08 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.