Cotatiile monedei nationale au urcat aproape de 4,33 lei/euro spre finalul sesiunii interbancare, in linie cu valutele din regiune, potrivit dealerilor.


In jurul orei 16:30, operatiunile se perfectau la 4,3285 - 4,3290 lei/euro, peste nivelurile de la aceeasi ora de luni, de 4,3180 - 4,3210 lei/euro, scrie Mediafax.

La deschidere, euro a fost cotat la 4,3200 - 4,3220 lei, iar cotatiile au urcat treptat, pe volume modeste. Nivelul maxim al zilei a fost de 4,33 lei/euro, atins spre finalul zilei.

Dealerii spun ca leul a inregistrat o corectie usoara, in line cu evolutia unor valute din regiune, dupa aprecierile vizibile din ultima saptamana.

Aprecierea inregistrata de moneda nationala in ultimele zile a fost sustinuta de vanzarile de valuta ale jucatorilor straini, care au cumparat titluri de stat in lei, potrivit dealerilor. Randamentele titlurilor de stat in lei a scazut constant in ultima perioada, atingand valori minime istorice, in linie cu evolutia activelor din regiune.

Interesul din ultimele trei saptamani pentru titlurile in lei a fost sustinut si de recomandarile analistilor de la BNP Paribas si Societe Generale, care indicau cumpararea de obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat marti un curs de referinta de 4,3237 lei/euro, in crestere cu 0,13 bani fata de nivelul de luni, cand rata de schimb s-a situat la cel mai redus nivel intregistrat timp de un an si patru luni.
In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,3224 lei/euro.

Pentru dolarul american, banca centrala a anuntat un curs de 3,3075 lei/dolar, in crestere de la 3,3040 lei/dolar. Rata de schimb pentru francul elvetian a urcat la 3,5320 lei/franc.

Cotatiile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate marti de bancile comerciale pentru depozitele in lei atrase pe termen de o zi au crescut la 4,16 - 4,66% pe an, de la 3,93 - 4,43% pe an luni. Randamentele la o saptamana s-au plasat la 4 - 4,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri