Restructurari la SocGen: banca isi va muta unele activitati in Romania

Societe Generale a anuntat un nou plan pentru reducerea costurilor, de 900 de milioane euro pana in 2015, care prevede eliminarea a 550 de locuri de munca in Franta si relocarea unor activitati in Romania, Maroc si India, potrivit cotidianului francez L'Express.

Societe Generale intentioneaza sa reduca numarul de posturi cu mai mult de 1.000 la nivel mondial, dintre care 550 doar in Franta, la sediul central. Conducerea a mentionat ca restructurarea se va face in acord cu sindicatele, fara sa apara concedieri fortate, conform lui Eric Boyere, reprezentantul sindicatului SocGen.

De asemenea, grupul financiar francez intentioneaza sa isi mute o parte din activitatile sale financiare si de IT in Romania, Maroc si India.

"Cu toate acestea, nu putem smulge un angajat care si-a construit viata in Franța si sa il mutam intr-o tara straina, doar pentru ca grupul a adoptat o noua strategie. De aceea, acest acord prevede gestionarea mobilitatii fortei de munca, cu transferuri in cadrul grupului pentru pozitiile afectate", a precizat liderul sindical.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri