Societe Generale a anuntat semnarea unui acord de vanzare a participatiei sale majoritare in Mobiasbanca din Republica Moldova catre OTP. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in urmatoarele luni, dupa obtinerea autorizatiei din partea autoritatilor de reglementare.

"Se estimeaza ca tranzactia va avea un impact pozitiv asupra Ratei Fondurilor Proprii de gradul 1, aproximativ cu 1 punct de baza si reducerea activelor ponderate la risc ale grupului cu aproximativ 400 milioane de euro. Tranzactia va avea un impact negativ de aproximativ 28 milioane de euro asupra venituluigGrupului SocGen pentru trimestru IV din 2018, datorita deprecierii fondului comercial. Acest impact este inglobat in cheltuielile exceptionale de cca. -240 milioane euro, dezvaluit si publicat in comunicatul de presa din 17 ianuarie", se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Mobiasbanca Societe Generale.

De asemenea, Societe Generale si OTP Bank au semnat un acord de cooperare in diverse domenii de activitate, precum investitii bancare, piete de capital, finantare, gestiunea numerarului si a lichiditatii, se mai arata in comunicatul de presa.

Philippe Heim, Directorul General Adjunct al Groupe Societe Generale, responsabil pentru activitatea Internationala de Retail Banking, Servicii Financiare si Asigurari, a mentionat: “Prin vanzarea Mobiasbanca, Societe Generale face un pas inainte in planul sau strategic „Transform to Grow” prin optimizarea alocarii capitalului propriu si concentrarea activitatilor sale internationale de Retail banking in zonele unde dispune de dimensiuni mari si sinergii cu potential inalt. Suntem incantati sa anuntam despre semnarea acordului de cooperare cu OTP Bank, care ne va permite sa prestam servicii reciproce clientilor nostri corporativi din regiune”.

In Romania, grupul SocGen detine BRD - Groupe Societe Generale, iar OTP Bank, banca cu acelasi nume, ambele find in primele 10 din piata in functie de valoarea activelor.

Sursa foto: By Hadrian / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri