Grupul OTP Bank a anuntat finalizarea tranzactiei pentru achizitia Mobiasbanca - subsidiara Societe Generale din Republica Moldova.

OTP Bank a devenit proprietarul a 96,69% din Mobiasbanca - Group Societe Generale S.A, filiala a grupului francez in Republica Moldova. Cu o cota de piata de 13,8%, MBSG este a patra banca pe bianca bancara din Moldova si, ca banca universala, a activat si pe segmentul retail si corporate, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Odata cu achizitia bancii moldovenesti, Grupul OTP este prezent in 11 tari din regiunea Europei Centrale si de Est.

Anuntul privind semnarea unui acord de vanzare a participatiei sale in Mobisbanca din Republica Moldova catre OTP, a fost facut de Societe Generale la inceputul lunii februarie a acestui an.

"Se estimeaza ca tranzactia va avea un impact pozitiv asupra Ratei Fondurilor Proprii de gradul 1, aproximativ cu 1 punct de baza si reducerea activelor ponderate la risc ale grupului cu aproximativ 400 milioane de euro. Tranzactia va avea un impact negativ de aproximativ 28 milioane de euro asupra venitului Grupului SocGen pentru trimestru IV din 2018, ca urmare a deprecierii fondului comercial. Acest impact este inglobat in cheltuielile exceptionale de cca. -240 milioane euro, dezvaluit si publicat in comunicatul de presa din 17 ianuarie", se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Mobiasbanca Societe Generale la acea vreme.

De asemenea, tot in acelasi comunicat de presa de la acea vreme, se anunta ca Societe Generale si OTP Bank au semnat un acord de cooperare in diverse domenii de activitate, precum investitii bancare, piete de capital, finantare, gestiunea numerarului si a lichiditatii, se mai arata in comunicatul de presa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri