OTP Group anunta finalizarea achizitiei subsidiarei Societe Generale din Republica Moldova

Grupul OTP Bank a anuntat finalizarea tranzactiei pentru achizitia Mobiasbanca - subsidiara Societe Generale din Republica Moldova.

OTP Bank a devenit proprietarul a 96,69% din Mobiasbanca - Group Societe Generale S.A, filiala a grupului francez in Republica Moldova. Cu o cota de piata de 13,8%, MBSG este a patra banca pe bianca bancara din Moldova si, ca banca universala, a activat si pe segmentul retail si corporate, conform unui comunicat de presa emis de catre banca.

Odata cu achizitia bancii moldovenesti, Grupul OTP este prezent in 11 tari din regiunea Europei Centrale si de Est.

Anuntul privind semnarea unui acord de vanzare a participatiei sale in Mobisbanca din Republica Moldova catre OTP, a fost facut de Societe Generale la inceputul lunii februarie a acestui an.

"Se estimeaza ca tranzactia va avea un impact pozitiv asupra Ratei Fondurilor Proprii de gradul 1, aproximativ cu 1 punct de baza si reducerea activelor ponderate la risc ale grupului cu aproximativ 400 milioane de euro. Tranzactia va avea un impact negativ de aproximativ 28 milioane de euro asupra venitului Grupului SocGen pentru trimestru IV din 2018, ca urmare a deprecierii fondului comercial. Acest impact este inglobat in cheltuielile exceptionale de cca. -240 milioane euro, dezvaluit si publicat in comunicatul de presa din 17 ianuarie", se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Mobiasbanca Societe Generale la acea vreme.

Citeste si:
COVID-19 | Societe Generale și Natixis renunță la plata...
COVID-19 | Societe Generale...

De asemenea, tot in acelasi comunicat de presa de la acea vreme, se anunta ca Societe Generale si OTP Bank au semnat un acord de cooperare in diverse domenii de activitate, precum investitii bancare, piete de capital, finantare, gestiunea numerarului si a lichiditatii, se mai arata in comunicatul de presa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri