Societe Generale s-ar putea retrage din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Moldova

Grupul bancar francez Societe Generale s-ar putea retrage din tarile din Europa Centrala si de Est (CEE) in care nu este in top trei al cotei de piata, urmand sa-si vanda inclusiv subsidiara din Bulgaria - Societe Generale Expressbank, a informat site-ul capital.bg, citat de Novinite, relateaza Agerpres.

Conform unor surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, grupul bancar OTP din Ungaria este interesat de achizitionarea activelor SocGen din CEE. Planul initial viza o negociere directa intre cele doua institutii financiare, dar a mai aparut un cumparator, firma americana de private equity Apollo Global Management.

In ultimii ani, fondul a fost activ in regiune, fiind interesat de achizitionarea Fibank si Piraeus Bank.

SocGen ar urma sa-si vanda subsidiarele din Bulgaria, Albania, Macedonia, Muntenegru, Serbia si Moldova, desi toate sunt bine conduse si profitabile, dar marimea acestor piete este redusa, iar din punct de vedere al reglementarilor, mediul este saturat si instabil, sustine site-ul capital.bg.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajati si 32 de milioane de clienti in intreaga lume.

Citeste si:
COVID-19 | Societe Generale și Natixis renunță la plata...
COVID-19 | Societe Generale...

In Romania, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca dupa totalul activelor.

Sursa foto: Shutterstock / totojang1977

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Academia Minților Creative continuă în online. Iată lista de cursuri și traineri
Setari Cookie-uri