BRD, subsidiara locala a grupului francez Societe Generale, a inregistrat in al doilea trimestru al anului o pierdere de 43,6 milioane lei (9,9 milioane euro), pe fondul unui cost net al riscului ridicat, determinat in principal de scaderea valorii garantiilor asociate creditelor neperformante.

Banca a raportat dupa primele sase luni ale anului un profit net de 39,4 milioane lei (8,9 milioane euro), in scadere de peste 7 ori comparativ cu perioada similara din 2011.

Rezultatele BRD vin in contextul in care saptamana trecuta Alexandre Maymat, cel care trebuia sa preia conducerea bancii ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, a renuntat, din motive personale, la funcita de presedinte-director general al institutiei de credit.

Totusi, banca cu actionariat majoritar francez a anuntat vineri ca Philippe Lhotte, presedintele - director general al SG Expressbank AD, subsidiara Societe Generale din Bulgaria, a fost propus pentru functia de administrator al BRD, pentru un mandat de patru ani.

Institutia de credit a inregistrat in primul semestru o crestere a volumului de credite cu 5% fata de perioada similara a anului trecut, pana la un nivel de 35,2 miliarde lei.

„Principalii factori care au determinat aceasta crestere in perioada primului semestru au fost campania promotionala Expresso si productia de credite acordate in cadrul programului Prima Casa", se arata in comunicatul BRD.

Volumul depozitelor a fost mai mare cu 9% fata de 31 decembrie 2011 si cu 13% comparativ cu 30 iunie 2011, ajungand la 32,9 miliarde lei.

Venitul net bancar al BRD a scazut cu aproximativ 6%, cu precadere din cauza scaderii continue a marjei nete de dobanda (-9%), proces influentat in mod semnificativ de reducerea dobanzilor de piata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Libra Internet Bank, profit de 95 de milioane de lei in 2018