"Apar niste semne interesante, Romania reuseste sa se mentina pe plus. Eu cred ca daca ramanem in continuare pe plus va aparea imediat si o crestere a apetitului pentru creditare, mult asteptata de toata lumea, inclusiv de catre banci. Inclusiv noi (bancile - n.r.) asteptam sa incepem creditarea. Zice lumea «de ce nu incepeti?» Pai nu incepem pentru ca asteptam sa inceapa altcineva si se pare ca altcineva a inceput, acel cineva fiind economia, care a inceput sa creasca. Daca acest trend se va mentine, sunt convins ca din toamna vom vorbi de o revigorare a creditarii", a afirmat Ghetea, citat de Mediafax.

El a precizat ca exista surse de creditare si expertiza in acest sens, iar bancile straine sunt inca interesate de aceasta piata, in timp ce institutiile de creditare locale si-au luat rolul in serios.

Ghetea a mentionat ca bancile finanteaza cu preponderenta firmele locale, insa au inceput si multinationalele sa se intereseze de conditiile pe care le acorda bancile la creditare.

Citeste si:

In primele trei luni, Produsul Intern Brut a crescut in termeni reali cu 0,5% fata de trimestrul IV din 2012, iar fata de ianuarie-martie 2012 s-a majorat cu 2,1% pe serie bruta.