Piata de leasing a scazut cu 12% in primul trimestru

Piata de leasing a inregistrat in primul trimestru o scadere de 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 242,86 milioane euro, pe fondul reducerii cu 19% a segmentului auto, la 173,2 milioane euro, a declarat presedintele ALB Romania, Antoaneta Curteanu.

"In 2010-2011 am vazut o crestere usoara a pietei in primul trimestru, insa estimarile nu s-au adeverit, iar in primele trei luni ale acestui an suntem cu 12% sub aceeasi perioada de anul trecut", a declarat Curteanu intr-o conferinta de presa a Asociatiei Societatilor Financiare ALB Romania, scrie Mediafax.

Totodata, segmentul de leasing imobiliar a avut un declin de 60% in primele trei luni, la 8,3 milioane de euro, echipamentele reprezentand motorul de sustinere a pietei de profil, cu un avans de 41%, la 61,34 milioane euro.

Ponderea autovehiculelor a scazut cu sase puncte procentuale, la 71%, cea a echipamentelor a avansat de la 16% la 25%, iar imobiliarele si-au diminuat cota cu trei puncte, la 4%.

"La echipamente vedem potentialul mare, echipamente industriale care necesita investitii", a spus Curteanu.

Tranzactiile pe masinile second-hand castiga teren, ajungand sa aiba o pondere de 17%, cu trei puncte procentuale peste aceeasi perioada din anul trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri