Ghetea: Bancile vor sa se implice in procesul de autorizare al proiectelor cu fonduri UE

Bancile doresc sa se implice in procesul de autorizare al accesarii fondurilor europene si au propus un cadru legislativ, Asociatia Romana a Bancilor (ARB) avand un proiect initiat de cativa ani, care se discuta cu specialisti din Finante si BNR, a declarat vineri presedintele ARB, Radu Ghetea.

"Avem un proiect de cateva luni bune sau cativa ani buni, care prevede ca bancile sa se implice in avizarea proiectelor care urmeaza sa acceseze fonduri europene. Am initiat un proiect prin care dorim sa gasim o solutie astfel incat bancile sa poata fi implicate in procesul de autorizare al accesarii fondurilor europene", a afirmat Ghetea la conferinta MediafaxTalks abut Banking, relateaza Mediafax.

El a aratat ca la nivelul ARB este constituita o comisie de specialitate, la care se adauga specialisti din Ministerul de Finante si Banca Nationala a Romaniei, dorind sa atraga si persoane din cadrul comisiilor de Buget-Finante din Parlament.

Ghetea a precizat ca de la dorinta bancilor pana la implementarea proiectului nu este un drum foarte simplu.

"Dorinta e sa cream un cadru, nu vrem sa obligam toate bancile sa adere. Cine doreste poate adera, astfel incat se poate implica in fazele anterioare finantarii", a mai spus Ghetea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri