"Comunitatea bancara romaneasca ar trebui sa aiba o voce. Ca se face prin fuziune sau prin alte metode, nu este cazul sa dezbat acum. Este vorba de vointa a 40 de banci. Eu va spun din experienta de 15 ani ca presedinte al ARB ca asociatia a fost si este respectata pentru modalitatea in care a reprezentat comunitatea bancara, dar oricat de buna ar fi comunicarea, daca sunt doua voci, la un moment dat pot aparea si falseturi", a spus seful CEC Bank si presedintele onorific al ARB.

Urmariti integral interviul video exclusiv cu Radu Gratian Ghetea, din palatul CEC, la emisiunea Profesionistii in Banking de miercuri.

De altfel, mai multe voci, printre care si cea a sefului BRD, ar sustine o fuziune a celor doua organizatii. Recent, Philippe Lhotte, CEO-ul BRD, spunea intr-un interviu ca bancile ar trebui sa comunice si sa se organizeze mai bine, propunand in acealasi timp ca Asociatia Romana a Bancilor (ARB) si Consiliul Patronatelor Bancare din Romania (CPRB) sa fuzioneze intr-un singur organism, in contextul in care “sistemul bancar are nevoie de o singura voce, dar puternica”.

Seful BRD a mai subliniat ca sistemul bancar trebuie reorganizat, deoarece este evident ca ambele institutii care reprezinta interesele bancilor – ARB si CPBR- nu au comunicat eficient in privinta acestei legi. “Cred ca cele doua asociatii ar trebui sa fuzioneze. Comunitatea bancara are nevoie de o singura voce, mult mai puternica”, a mai spus Lhotte.

Sursa foto: Agerpres